SELEKCJA I PAKOWANIE GOŁĘBI NA STACJI
Andre Roodhooft przez kilkadziesiąt lat był kierownikiem Stacji Hodowlanej i nadal aktywnie uczestniczy w selekcji gołębi.
W przeszłości w budynku tym mieścił się gołębnik lotowy Andree Roodhoofta, który jako młody hodowca równiez tutaj mieszkał. W budynku tym mieści się również Muzeum Gołębi.
Andree Roodhooft wraz z Marcinem Sosińskim na tle gołębników rozpłodowych.
Freddy De Prins szef Stacji Hodowlanej i selekcjoner.
Eddy Grootjans szef działu zamówień i selekcjoner.
Każdy zamówiony gołąb wprowadzany jest do komputerowej listy, dzieki czemu możliwe jest odtworzenie danych hodowcy, który dokonał zakupu jak i szczepu pochodzenia, na podstawie numeru obrączki.
Eddy Grootjans wraz z ojcem Rogerem to liczący się w Belgii duet w lotach gołębi pocztowych.
Pracownik stacji podczas wybierania gołębi do wysyłki.
Gołębie, które nie sprostają narzuconym surowym standardom są usuwane przez stacje.
10 do 15 % gołębi rozpłodowych nie przeżywa corocznej selekcji. Tylko w ten sposób Stacja Hodowlana Natural może zagwarantować piękne, dobrze utrzymane gołębie o wspaniałym rodowodzie.
Marcin Sosiński przygląda się pracy na Stacji Hodowlanej.
Gołębie na Stacji Hodowlanej zajmują 660 gołębników, a ich liczba zmienia się między 12,000, a 16,000 w zależności od pory roku. Na pracę osoby zajmującej się danym gołębnikiem składa się dbanie o zdrowie gołębi i poprawa jakości gołębi rozpłodowych.
Pomieszczenie do dalszej selekcji gołębi przed wysyłką.
Połączenie szczegółowej selekcji, dobrze utrzymanych gołębników, odpowiedniej diety i odpowiedzialnej opieki lekarskiej gwarantuje zdrowie gołębi przez cały rok i możliwość odchowu wysokiej jakości potomstwa.
Kierownik Stacji Hodowlanej Natural Fredd De Prins, jest równiez doskonałym hodowcą.
Możliwe jest również zamawianie starszych gołębi rozpłodowych wraz z rodowodami.
Każdy gołąb pochądzący ze Stacj Hodowlanej Natural posiada Złotą Obrączkę na nodze oraz kartę pochodzenia wraz z nazwą szczepu.
Końcowy etap segregacji paczek do wysyłki.
Nasi partnerzy